Lactalis Ak Gıda Projesi

Robotik Paketleme Sistemi ile Havuz Çıkışındaki Kaşar Peynirlerinin Düzenlenip Kurutularak Robotlar ile Vakum Paketleme Makinalarına Beslenmesi Sağlanmıştır.

Robotik paketleme sistemi ile havuz çıkışındaki kaşar peynirlerinin düzenlenip kurutularak robotlar ile vakum paketleme makinalarına beslenmesi sağlanmıştır.

Robot yazılımcısı, gıda mühendisi, enerji mühendisi, makine mühendisi, saha operatörü, üretim sorumluları ve daha birçok disiplinin bir arada çalışarak ortaya çıkardığı bir sistem, geleneksel kaşar peyniri üretimine çok farklı bir üretim teknolojisi katmaktadır. Sistemin en önemli konusu hijyen olup, sürekli temiz ve hijyenik kalması gereken bir ortamda robotlar ile çalışılmaktadır. 1 yıl kadar ön hazırlık süresi süren bu sistem, LACTALIS firması için Karaman tesislerinde devreye alınmıştır. Sistemde 3 adet Delta robot havuz çıkışında ürün yönlendirme ve kurutma operasyonu ile kamera altına gelen ürünleri vakum paketleme makinalarına farklı reçete formatlarında dizilimini sağlamıştır. Burada üretim hızına eş değer olan paketleme makinaları robotlarda yük paylaşımı yapılarak kullanılmıştır.